08 Mart 2007

Abyss Rehberi

Abyss, Delos kalesinin içerisinde yer alan ve Delos'a girmeye çalışan yaratıkları hapseden bir tür zindandır. Bu zindana giren yaratıklar bir daha dışarı çıkamadıkları için zindan, Umutsuzluk Çukuru anlamına gelen Desperation Abyss adını almıştır.

Abyss zindanı, yerin altına doğru uzanan dairesel geniş odalardan oluşur. Zindanın yer seviyesine yakın katlarında kısmen güçsüz yaratıklar bulunurken, alt katlara inildikçe karşılaşılan yaratıklar gittikçe güçlenmektedir.

Abyss zindanının bu kadar popüler olmasının sebebi, kuşkusuz, oyunculara sağladığı maddi imkanlardır. Oyuncular zindandaki yaratıkları öldürerek Abyss mücevherleri (Abyss Gem), +9 aksesuarlar, dönüşüm parşömenleri (Transformation Scroll), 1440'lık sağlık iksirleri ve daha bir çok değerli eşya elde edebilirler.


Ulaşım

1. Abyss zindanına gitmek için, ilk önce oynadığınız oyun sunucusunun birincisinde (Örneğin Diez 1, Beramus 1, Logos 1...) bulunduğunuzdan emin olun, zira ikinci veya üçüncü sunuculardan Abyss zindanına ulaşmak mümkün değildir.

2. Moradon'daki kendi ırkınıza ait Warp Gate ile Delos bölgesine ışınlanın.

Eğer Warp Gate'te Delos'u bulamıyorsanız, 1. aşamayı tekrar okuyun.
3. Delos'a ulaştıktan sonra, hemen önünüzde görebileceğiniz çöle doğru açılan üç büyük kapıdan ortadakinden dışarı çıkın ve çöl boyunca dümdüz yürüyün.


4. Bir süre sonra, çölün diğer ucundaki Delos Kalesi ile karşılaşacaksınız. Kalenin devasa kapısından içeri girin ve sola doğru devam edin.


5. İleride soldaki merdivenlerden çıkın, şelalenin yanındaki köprüden geçerek Abyss zindanının girişine ulaşın. 20.000 altın ödeyerek Abyss zindanına giriş yapabilirsiniz.



Katlar

Abyss zindanında katlar arası geçiş, aslan başı şeklindeki Teleport Gate'ler aracılığı ile gerçekleştirilir. Aynı şekilde Teleport Gate'ler kullanılarak zindanın kaçıncı katında bulunulduğu öğrenilebilir, zindandan çıkılabilir ve Hell Abyss'e inilebilir.

Zindandaki katlarda şu yaratıklar bulunmaktadır:

Desperation Abyss
  1. Cave Leech
  2. Cave Leech
  3. Cave Leech
  4. Solid Bin
  5. Solid Bin
  6. Black Widow
  7. Black Widow
  8. Shadow
  9. Shadow
  10. -Ara kat-
  11. Gloom Hound
  12. Gloom Hound
  13. Burning Skeleton
  14. Burning Skeleton
  15. Phantom
  16. Ghost Warrior
  17. Ghost Warrior
  18. Reaper
  19. Fallen Angel
  20. -Son kat-
Hell Abyss
  1. Lutterslan
  2. Lutterslan
  3. Orc Watcher, Orc Mage
  4. Orc Watcher, Orc Mage
  5. Gloom Hound
  6. Wraith
  7. Wraith
  8. -Ara kat-
  9. Hobgoblin
  10. Hobgoblin
  11. Manticore
  12. Centaur
  13. Flame Rock
  14. Servant of Isiloon
  15. Servant of Isiloon
  16. -Ara kat-

Önemli bilgiler
  • Abyss zindanındaki yaratıklara ölen oyuncular, aynı diğer yaratıklarda olduğu gibi %5 tecrübe puanı kaybederler.
  • Oyuncular, Key of Hell isimli anahtar sayesinde daha güçlü yaratıkların bulunduğu Hell Abyss'e gidebilirler.
  • Abyss zindanları aynı zamanda da bir PvP alanıdır. Diğer bir deyişle El Morad ve Karus ırklarına mensup oyuncular zindan içerisinde birbirlerini öldürebilmektedir. Ancak karşı ırktan bir oyuncuya ölen oyuncular bir şey kaybetmediği gibi, bir başkasını öldüren oyuncular da bu durumdan ne tecrübe puanı, ne National Point, ne para, ne de herhangi başka bir şey kazanmazlar. Giriş katlarında benzer çatışmalara sık sık rastlansa da, özellikle alt katlarda güçlü yaratıklar ile savaşan oyunculara saldırmak hiç hoş bir davranış değildir.
  • Desperation Abyss'te 11, Hell Abyss'te ise 13. kattan itibaren aşağı inmek için Dungeon Key adı verilen ve Abyss'teki neredeyse tüm yaratıklar öldürülerek elde edilebilen bir anahtar gerekir. Partinin herhangi bir üyesi envanterindeki Dungeon Key'i kullanarak başka bir kata ışınlanmak isterse, diğer tüm parti üyeleri de kendisi ile birlikte diğer kata ışınlanacaktır.
  • Delos bölgesi, aynı zamanda her hafta düzenli olarak yapılan Castle Siege War'a (Kale Kuşatma Savaşı) da ev sahipliği yapar. Bu savaş sırasında Delos Kalesi'nin kapıları kapalı olacağından, Abyss zindanına ulaşmak mümkün olmayacaktır.
  • Alt katlardaki güçlü yaratıkların Abyss Gem düşürme ihtimali üst kattakiler ile aynı olduğu için, Abyss zindanına sadece Abyss Gem elde etmek için giden oyuncuların giriş katlarındaki Cave Leech'leri öldürmeleri yeterlidir.
  • Oyuncular Abyss zindanını daha çok bir kule olarak algıladıklarından dolayı, "yukarıdayım" dediklerinde aslında aşağıdaki bir katı kastediyor olabilirler. Bu nedenle benzer durumlarda karışıklıkları önlemek adına Teleport Gate'ler aracılığıyla öğrenilebilen kat numarasını belirtmek akıllıca olacaktır.
  • Zindan içerisinde /town komutunu kullanan oyuncular Delos'a değil, zindanın birinci katına ışınlanırlar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hell abyss'de flame rock tan sonra servant of isiloon var 2 kat sonra pot katı

Adsız dedi ki...

ben 58 lvl ıce mageyım logos ghost warrıror gorevını nası yapcam:( hell absy ye gıdebılyom sadece