24 Ocak 2007

Sıkça Sorulan Sorular

"Knight Online paralı mı?"

Hayır, kısmen paralı değil. Oyunu para ödemeden oynayabiliyorsunuz, ama paralı üyelik (premium account) sahibi olmayan oyuncular sunuculara bağlanmakta büyük zorluk çekiyorlar.
"Knight Online'ın Türkçe yaması var mı?"
Hayır, oyun için henüz resmi bir Türkçe yama yok.
"Knight Online'dan oyun sırasında bilgisayarıma virüs girer mi?"
Kısa ve net, hayır. İlk olarak oyun içerisinden bir kullanıcıya dosya göndermek imkansız. Kötü niyetli bir kişinin oyun sırasında bu anlamda yapabileceği tek şey, sizin IP numaranızı bulmak ve bunu başka bir programda kullanarak bilgisayarınıza girmeyi denemek olacaktır. Ama son çıkan yamalarla birlikte oyuncuların IP adreslerini ele geçirmek de zaten tarihe karışmıştır.
"Manner nedir? Ne işe yarar?"
Manner sistemi, oyunun yapımcıları tarafından büyük olasılıkla, düşük seviyeli oyuncuların daha rahat parti bulup hızlı seviye atlayabilmeleri için tasarlanmıştı. Fakat oyuncular bu konuyu uzun süre tartıştılar; kimi daha iyi eşyalar çıkıyor dedi, kimi upgrade şansını yükselttiğini iddia etti. En sonunda yetkililer tarafından manner puanları için "henüz hiçbir işlevi yok" açıklaması yapıldı. Manner puanları ile birlikte kazandığınız sevapları ihmal edersek, son eklenti paketi Reign of the Fire Drake'e rağmen manner puanlarının hâlâ bir işlevi yok.
"Yetenek ekranındaki Politics, Siege Weapons... ne işe yarıyor?"
Aynı manner gibi, henüz bir işe yaramıyor. Ama yarıyor olsaydı işlevleri büyük olasılıkla şu şekilde olurdu:
  • Command: Savaşlara komuta etme yeteneğinizi geliştirir.
  • Politics: Ülke içi politik yeteneklerinizi geliştirir.
  • Siege Weapons: Kuşatma silahlarını kullanma yeteneğinizi geliştirir.
  • Language: Karşı ırkın dilini tercüme edebilme yeteneğinizi geliştirir.
"Low Quality Jewel ne işe yarıyor?"
Knight Empire ile eski Cursed Upgrade Scroll'lar Low Quaility Jewel oldular. LQJ'lar, Proconsul'dan alınabilen zırh görevinde kullanılırlar. Ayrıntılı bilgi için Proconsul'a başvurabilirsiniz :)
"Mage'lerin Level 35 büyüsü nasıl yapılıyor?"
Bu büyüleri yapabilmek için Blast Scroll'lara ihtiyacınız var. Örneğin Fire Blast büyüsü için envanterinizde bir adet Spell of Fire Blast bulundurmalısınız.
Bu scroll'ları pazardan satın alabilir; satın almak için yeterli paranız yoksa, Antares (Boss), Haunga, Harunga, Baron veya Cardinal gibi yaratıkları öldürerek, düşük bir ihtimalle de olsa elde edebilirsiniz.
"Knight Online'daki level sınırlaması nedir?"
Son eklenti paketi Reign of the Fire Drake ile birlikte yapılan değişikliğe göre, oyunda şu anda ulaşabileceğiniz en yüksek seviye 80'dir.
"Klanlar ne işe yarar? Seviyeleri neye göre belirlenir?"
Klanlar, oyuncuların toplu halde hareket edip birbirlerine maddi ve manevi açıdan destek olmalarını sağlayan gruplardır. Ayrıntılı bilgi için Klan Rehberi isimli yazıya başvurabilirsiniz.
"Battle Priest'ler neden Raptor kullanmıyor?"
Priest'ler master olmadan önce Spear ve Sword kullanırlarsa bir handikap yaşıyorlar ve saldırı güçleri yarıya iniyor. Master olduklarında ise Sword kullanımı ile ilgili handikap ortadan kayboluyor, spear'lar için ise bir değişiklik yaşanmıyor. Raptor da bir Spear olduğu için 60+ battle priest'ler Durandal veya Mirage Sword kullanıyorlar.
"En iyi sınıf (rogue, mage, warrior, priest) hangisi?"
En iyi diye bir şey yoktur, sorgulamak da gereksizdir çünkü bu durum oyunun mantığına ters düşer. Zaten eğer "en iyi" olarak tanımlanabilecek bir sınıf olsaydı herkes onu seçerdi değil mi? Farklı sınıflar farklı durumlarda birbirlerine karşı üstünlük sağlayabilirler, ama iş yine de her zaman oyuncunun kendisinde biter. Bu yüzden önemli olan en çok zevk alacağınız ve de size en uygun olan sınıfı seçmektir.
"Exceptional silahların normallerinden farkı nedir?"
Exceptional silahlar, +1'de normal olanlara göre fazladan 2 puanlık saldırı gücüne sahipler. Örneğin Shard +1'in saldırı gücü 66 iken, Exceptional Shard +1'in saldırı gücü 68'dir. Tabi ki buna bağlı olarak daha zor elde ediliyorlar.
Blade Axe isimli silah ise bu konuda bir istisna oluşturuyor. Blade Axe +1 117 saldırı gücüne sahipken; Exceptional Blade Axe +1'in tam 127, yani normalinden 10 fazla saldırı gücü var.
"%10 ve %15 koruma sağlayan master yetenekleri nasıl çalışıyor?"
Örneğin 5. seviye master yeteneği olan Absoluteness açık değilken size Spike ile 1000 hasar veren bir assassin, bu yeteneği açtığınızda 900 hasar verir; yani aldığınız hasar %10 azalır. Aynı durum her türlü diğer saldırı için geçerlidir. 10. seviye master yeteneği olan Matchness'ı açtığınızda ise Absoluteness işlevini kaybeder ve açılan yeni yetenek sayesinde aldığınız hasarlar %15 azalır, diğer bir deyişle bir önceki örnekteki assassin'den 850 hasar alırsınız.
"Silahımın parlaması için ne yapmalıyım?"
Normal silahların parlaması için seviyelerinin +8 veya üzerinde olması ve element hasarına sahip olmaları gerekir. Unique silahlar kilitleri Blessed Elemental Scroll ile açıldıktan sonra, Rebirth silahlar +1'de, Forgotten Temple silahları ise +6'da parlamaya başlarlar.
"Dodging Rate ne işe yarar?"
Normalde oyuncunun saldırılardan belirli bir yüzde ile kaçabilmesini sağlar, ama bilindiği kadarıyla bu özellik ve saldırıların başarı şansını artıran Attack Power Rate özelliği Knight Online'da henüz aktif değildir.
"Rebirth item nedir? Ne faydası vardır?"
Rebirth, Reign of the Fire Drake eklentisi ile birlikte gelen bir eşya sistemidir. +7 ve daha üst seviyedeki High Class silahlar/zırhlar, Charon'dan satın alınabilen Rebirth Scroll kullanarak rebirth eşyalara dönüştürülebilmektedir. Rebirth sisteminin faydası, eskiden tek scroll ile yapılan bir upgrade'i 4 aşamaya bölerek şansını artırmasıdır. Bir örnekle açıklayalım:

Örneğin bir adet Rogue Chitin Pauldron +7/12 Dexterity (Rebirthable Item) zırhımız olsun. Bu zırhı +8/15 yapmak istesek, upgrade şansımız yaklaşık %5 olacaktır. Zırhı bir Rebirth eşyaya dönüştürdüğümüzde elde ettiğimiz Rogue Chitin Pauldron +7/12 Dexterity (Rebirth Item)'ı upgrade etmek istediğimizde ise yaklaşık %20 şansa sahibiz, ama normal +8 zırha karşılık gelen Rebirthed +5 zırh elde edebilmek için tam dört kez upgrade yapmak zorundayız. Kısaca tek tek düşündüğümüzde Rebirth eşyaları upgrade yapmak dört kat daha kolay, ama +8 eşya elde etme şansımız dört kez upgrade yapmamız gerektiği için eşit.

Ayrıntılı bilgi için Rebirth Sistemi isimli yazıya başvurabilirsiniz.
"Kekuri Ring nereden çıkar?"
Kekuri Ring, Kekurikekukaka isimli boss'tan ve her türlü Kecoon'dan nadir de olsa düşer. Kekurikekukaka, Moradon'da Kecoon bulunan her yerde, herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Ama özellikle sunucular yeniden başlatıldıktan sonra sağa sola bir bakınmakta fayda var.
"Lag nedir? Neden ortaya çıkar? Ne çeşitleri vardır?"
Lag kısaca sunucu ile oyuncunun bilgisayarı arasındaki veri transferinde yaşanan gecikme olarak tanımlanabilir.

Sunucuda, oyuncunun bilgisayarında, ya da Internet servis sağlayıcısında (Örneğin Türk Telekom) oluşan bir problem yüzünden ortaya çıkabilir.

Veri gönderiminde ve veri alımında yaşanan gecikme olarak iki gruba ayrılabilir.
  • Veri gönderiminde gecikme yaşanırsa oyuncunun karakterinde yaptığı değişiklikler sunucuya geç ulaşır ya da ulaşmaz.
    • Geç ulaşırsa bu değişiklikler diğer oyuncular tarafından da geç algılanır.
    • Hiç ulaşmaz ise değişiklikler sunucuya kaydedilmediği için geçersiz sayılır.
  • Veri alımında yaşanan gecikme ise diğer oyuncularda ve oyun dünyasında yaşanan değişikliklerin oyuncunun bilgisayarına geç ulaşmasına ya da ulaşamamasına neden olur.
    • Geç ulaşırsa oyuncu yanına kadar gelen bir düşmanı farketmeyebilir, arkasından da kendini bir anda ölü bulabilir.
    • Veriler oyuncunun bilgisayarına hiç ulaşmazsa disconnect mesajı alır ve oyundan kopar.
"Bu 10k, 100k denilen şey nedir?"
Özellikle belirli bir para miktarını belirtmek için kullanılan K harfi, bin sayısını ifade eder. Örneğin 100k altın, 100.000 altın anlamına gelir. Aynı şekilde, M harfi de milyon anlamında kullanılır.
"Bazı oyuncuların üzerinde görünen [Report subject] yazısı ne anlama geliyor?"
1. derece ve üzeri klanların liderleri, belirli bir komut kullanarak yöneticilere şikayet etmek istedikleri karakterlerin üzerine bu yazıyı koyabiliyorlar. Fakat bu işlev genellikle gereksiz yere, gıcıklığına, hatta zaman zaman da eğlencesine kullanıldığı için şu anda pek bir anlam ifade etmiyor.

Not:
Sorular Kuzey Amerika sunucusu (USKO) düşünülerek, yazıldıkları sıradaki son sürüme göre cevaplanmıştır. Geçerliliğini yitirmiş bir cevap bulursanız bu sayfaya yorum göndererek bildirebilirsiniz.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili Eren OKKA.

Benim sormak istediğim akaradan sonraki serverin ne zaman açılacağı bu konu hakkında bilğiniz varmı. Knightonline yöneticelerine yakın olanların bu soru hakkında bilğilerin olduğuna ratlamıştım. Bizi aydınlatırsanız sevinirim.

erengy dedi ki...

Merhabalar Bora.

Ne yazık ki yeni sunucunun ne zaman açılacağına dair net bir bilgim yok. Ancak Akara açılalı henüz iki ay oldu, dolayısıyla en azından önümüzdeki bir ay içerisinde yeni bir sunucunun açılacağını zannetmiyorum.

Adsız dedi ki...

selam oyunda klanımın ismini değiştirmek istiorum nasıl yapabilirim??

erengy dedi ki...

Ne yazık ki oyunda böyle bir şey mümkün değil. Eğer isim değişikliği çok önemliyse klanı dağıtıp yeni bir isim altında yeniden kurmaktan başka bir çözüm yolu yok; ancak bu durumda klan üyelerini baştan toplamanız, ve eğer önceden pelerin sahibiyseniz pelerin görevini baştan yapmanız gerekecektir.

Adsız dedi ki...

banlanan charlar acılabılır mı platunyum varken ban yedım uyarı falan almadan ban acılırsa ne zman acılabılır ...:?

Adsız dedi ki...

02.25.2010 tarihinden itibaren knıght açtım oyuna girdi sonra çıktım.tekrar denedim bi süre bekledi login server failed hatası geldi ve 2 günden beri devam ediyor bu benim bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor yoksa oyunla mı ilgili (nasıl halledebilirim sorunu en kısa zaman da bilgilendirmeniz için merakla bekkliyorum şimdiden tşk)

Adsız dedi ki...

benim elimde bir adet rogue var 10.lw e gelinceye kadar skillleri kendi otomatik dağıttı 6 tane kutu açıldı 10. sonra birikmeye başladı dağıtamıyorum ne yapmam gerek bana bi yol gösterin tşk.

Adsız dedi ki...

ben prestım 48 heal 79 bufa verdım tum skıllerımde acık. heale donmek ıstıyorum skıl sıfırlasam 70 heal yapsam. bufferdekı actıgım skıller kapanırmı ? yanı tekrar bufa dondugumde yıne o skıl gorevını yapmak zorundamıyım ?

Unknown dedi ki...

oyuna yeni başladım sayılır chara girebilmem için uyelik yapmam lazım ama nereden yapılacagını bilmiyorum ...detaylı bilgi verirseniz sevinirim