25 Ocak 2007

Ekran Görüntüsü Rehberi

"Ekran görüntüsü nasıl alınır?"

Knight Online
'da Print Screen tuşu ile uğraşmadan, ya da ek bir program kullanmadan da ekran görüntüsü almak mümkün. Bunun için yapılması gereken tek şey, oyun sırasında sayısal klavyedeki eksi tuşuna basmak.

Sayısal klavye (NumPad); klavyenin sağ tarafındaki rakamların bulunduğu bölüme verilen addır.


"Kaydedilen ekran görüntüleri nasıl izlenir?"

Ekran görüntüsü alma tuşu olan eksi tuşuna basıldığında, o an ekrandaki görüntü otomatik olarak oyunun yüklü olduğu klasöre KSC formatında kaydedilir. Görüntünün ismi, görüntünün kaydedildiği tarihi belirtir.
Örneğin: 2007_1_22_19.50.39.ksc (22 Ocak 2007, Saat 19:50:39)
Kaydedilen resimleri görüntülemek için, yine oyunun yüklü olduğu klasörde bulunan KscViewer isimli program kullanılmaktadır.
KscViewer ile resimler File menüsünden JPG formatına dönüştürülebilir.
File → Save veya File → Save As
Kaydedilen görüntüler klavyedeki Page Up ve Page Down tuşları kullanılarak sırayla izlenebilir.

"Ekran görüntüleri açılmıyor!"

Eğer KSC uzantılı dosyalar KscViewer ile ilişkilendirilmemişse, bu dosyaları açmak için yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir:

1. KSC uzantılı dosyalardan birinin üzerine sağ tuşla tıklayın.
Türkçe Windows için; Birlikte Aç...
İngilizce Windows için; Open With... seçin.
2. Açılan pencerede Browse (Gözat) düğmesini kullanarak oyunun yüklü olduğu klasöre gidin ve KscViewer dosyasını seçin, Open (Aç) düğmesiyle onaylayın.
Örneğin: C:\Program Files\KnightOnline\KscViewer.exe
3. Önceki pencereye geri döndüğümüzde, KscViewer uygulamasının listede seçili durumda olduğu görülebilir. Bu pencereyi OK (Tamam) düğmesi ile kapattığımızda, artık KSC uzantılı dosyalar KscViewer ile ilişkilendirilmiş olacaktır.
Pencereyi kapatmadan önce "Always use the selected program to open this kind of file (Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan)" isimli kutunun işaretli olduğundan emin olun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya varya süpersin ne diim .. laptoptan oynuyorum ve haftalardir ugrasiyorum bunu cözebilmek icin.. bu sayfayi cok seviyorum .. tebrikler :D